Mooie sprintduels & fraaie goals; training 7!

In Matchfit Nieuws by Amy Visser0 Comments

Afgelopen zondag was het tijd voor training 7. Want ondanks dat we al druk bezig zijn met het voorbereiden van de voorjaarcursus op het veld, hebben we eerst nog 3 heerlijke trainingen in de zaal op het programma staan. Training 7 stond in het teken van het herhalen van de basistechnieken en het verbeteren van het passen & schieten met beide benen.

Het eerste halfuur werden alle technieken herhaalt die de spelers tijdens de cursus geleerd hebben. Zo kwamen bijvoorbeeld de dubbele schaar, V-beweging, afrollen, tussentikjes en de overstap aan bod. Uiteraard werden deze geoefend met zowel het sterke als minder sterke been en met een grote bal en een mini-bal. Vervolgens werd er gewerkt aan het voetenwerk in de ladder en het reactievermogen. De jongens moesten goed luisteren naar de kleur die trainer Jurgen riep en daar zo snel mogelijk op reageren. Er werd erg geconcentreerd geluisterd en dit leverden een aantal spannende sprintduels op. Na het sprinten was het tijd voor het verbeteren van het passen en schieten met beide benen. De jongens vonden dit erg leuk om te doen en merken na 7 trainingen al dat ze steeds meer controle over de bal hebben met hun mindere been. De jongste groep ging hier samen met trainster Amy nog verder mee aan de slag, en wat schoten Guus, Lorenzo, Kubilay en Massoud de ballen soms fantastisch de goal in! De oudere groep ging met trainer Jurgen aan de slag met het beter samen verdedigen en samen aanvallen, eerst in een positiespel en later in een 3vs3 partijspel.

Al met al weer hard gewerkt door de spelers & wat blijft het toch fantastisch om ze elke week weer te zien ontwikkelen!

Leave a Comment